Hem  

Information om Matteva


Matteva är ett privat undervisningsprojekt förverkligat på fritiden. Programmen är gjorda av en glad amatör, så användarna får ha överseende med evetuella brister. Ingen registrering krävs, användningen är kostnadsfri och hela Matteva är helt utan reklam.

Ursprungligen var alla programmen Flash-applikationer, men nu har många uppdaterats och är gjorda med Javascript. Alla Flash-applikationer är borttagna, då understödet för Flash inte längre finns.

En del av de nyare programmen är också gjorda för pekplatta / smarttelefon. Då finns möjlighet att välja "Tangent" eller "Pek" då man startar applikationen.

Du kan i allmänhet kolla ditt svar och få en ny uppgift genom att trycka Enter på tangentbordet. Ofta finns det också som alternativ en knapp som du kan klicka på med texten "Kolla" eller "Nästa". En del av programmen har också en "Rensa"-knapp som låter dig börja från början med den uppgiften.

Om programmet kräver att du matar in ett bråkstreck, så kan du använda / (ovanför siffran 7) eller divisionstecknet på det numeriska tangentbordet.

 

Som multiplikationstecken använder man stjärnan * eller multiplikationstecknet på det numeriska tangentbordet.

En siffra efter en bokstav blir i allmänhet automatiskt en exponent.

Matteva-symbol
m-symbolen leder alltid tillbaka till startsidan


Brevsymbol brevbilden ger möjlighet att skicka ditt resultat per epost till din lärare